Lees het laatste nieuws over de bondsshow van de NBS, ondergebracht bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging Avicultura

Aviculturashow

Catalogus 110e Avicultura en 44e provinciale BTT van KLN ZH online!

28 januari 2018

Groen-Direkthallen

De onlinecatalogus van de afgeplopen kleindierenshow vindt u hier.

110e Avicultura en 44e provinciale BTT van KLN ZH deze week van start

14 januari 2018

Groen-Direkthallen

De voorbereiding en opbouw van de 110e Avicultura is in volle gang, en de aankomende show belooft een mooie show te worden. Mede door de goede samenwerking tussen Avicultura en KLN Zuid-Holland is het in een zeer korte tijd gelukt deze show te organiseren. Wij zijn blij dat de inzenders dit van harte ondersteunen, en zeker gezien de korte voorbereidingstijd, zijn wij heel erg tevreden met het aantal ingeschreven dieren. Zonder onze sponsoren en trouwe vrijwilligers was ons dat nimmer gelukt.

Het belooft een mooie NBS-Bondsshow te worden
Het is ons gezamenlijk gelukt dit jaar toch een NBS-bondsshow te verzorgen, en dat dat wordt gewaardeerd door de sierduivenliefhebbers blijkt wel uit het aantal ingeschreven sierduiven. Dit aantal hadden wij na alle eerdere turbulentie en wijzigingen echt niet verwacht. Wij zijn dan ook zeer tevreden en zullen onze uiterste best doen er een mooie NBS-bondsshow van te maken. Iets wat u van oudsher van Avicultura gewend bent.

Helaas weer geconfronteerd met vogelgriep
We hebben zo lang als mogelijk gewacht, maar helaas heeft de overheid besloten het landelijke tentoonstellingsverbod te handhaven. Dat is erg jammer, want er zijn geen nieuwe uitbraken van de vogelgriep geweest. Onze hobby wordt daarmee wederom hard getroffen. Helaas zullen daarom ook op onze show de kippen en sier- & watervogels ontbreken. De oorspronkelijke duiven mogen natuurlijk wel ingezonden worden.

De inzenders van deze diergroepen hebben wel hun kooinummers toegezonden gekregen, want net als bij de overige inzenders is dat hun ‘lot’ om een heuse tv te winnen. Deze tv zal op zaterdagmiddag door Fam. Verwaal worden verloot onder de kooinummers. Wij hopen dan ook dat ook deze liefhebbers zaterdag toch even komen kijken op de show. Toegang is voor iedereen geheel gratis!

De show is het bezoeken waard
De aankleding van de show betreft onder andere een mooi sierduivenplein en een mooie expositie ter ere van ‘Van Gink’. De show is vrij toegankelijk voor publiek en de openingstijden zijn:

 • Donderdag 18 januari a.s. van 10:00 tot 22:00 uur (tijdens keuring vrije toegang)
 • Vrijdag 19 januari a.s. van 10:00 tot 22:00 uur
 • Zaterdag 20 januari a.s. van 10:00 tot 16:00 uur

De show wordt gehouden in de hal van Groen-Direkt, Noorwegenlaan 37, 2391 PW Hazerswoude/ITC Boskoop.

We hopen u te ontmoeten op deze prachtige kleindierenmanifestatie!

Namens de besturen van KLN Zuid-Holland en KNV Avicultura,
Han Voerman
Bert Beugelsdijk

Openingstijden 110e Avicultura

11 januari 2018

Groen-Direkthallen

Het inkooien van de dieren is op woensdagavond 17 januari a.s. tussen 18.00 en 22.00 uur. De keuring van de dieren vindt plaats op donderdag 18 januari a.s. en is vrij toegankelijk voor publiek. De openingstijden zijn:

 • Donderdag 18 januari a.s. van 10:00 tot 22:00 uur
 • Vrijdag 19 januari a.s. van 10:00 tot 22:00 uur
 • Zaterdag 20 januari a.s. van 10:00 tot 16:00 uur

We hopen u te ontmoeten op deze prachtige kleindierenmanifestatie!

Overzicht inschrijvingen

8 januari 2018

Groen-Direkthallen

De inschrijvingstermijn voor de show is verstreken. De teller staat op 2777 ingeschreven dieren. Hieronder een overzicht van de aantallen per diergroep.

 • 1540 sierduiven
 • 624 konijnen
 • 38 cavia’s
 • 16 siervogels
 • 128 hoenders
 • 280 dwerghoenders
 • 119 watervogels
 • 30 serama’s

PS
Watervogels zijn deels koppels.

Inzenders van hoenders, dwerghoenders, sier- en watervogels

3 januari 2018

Groen-Direkthallen

De inschrijftermijn is verlengd tot zaterdag 6 januari 2018 om 23.59 uur.

Inzenders van hoenders, dwerghoenders, sier- en watervogels

11 december 2017

Groen-Direkthallen

De besturen van KLN Zuid-Holland en Avicultura hebben besloten dat de inzenders van hoenders, dwerghoenders, sier- en watervogels gewoon kunnen inschrijven (wel wachten met betalen) tot definitief is beslist of deze dieren wel mogen worden toegelaten i.v.m. het nu geldende tentoonstellingsverbod. De dieren krijgen gewoon een kooinummer waarna de inzender wel meedingt naaar de te verloten tv, aangeboden door de Fam. Verwaal uit Schiedam.

Vogelgriep

8 december 2017

Groen-Direkthallen

De besturen van KLN Zuid-Holland en Avicultura willen nadrukkelijk stellen dat de gevolgen van de vogelgriep geen enkele invloed hebben op het al dan niet doorgaan van de show in Boskoop. Uiteraard willen we graag mét kippen en watervogels, maar de aanwezigheid van deze diergroep heeft gegarandeerd geen invloed op het doorgaan van de show.

Vraagprogramma en inschrijfformulier van de 110e Avicultura online!

29 november 2017

Groen-Direkthallen

110e Avicultura en 44e Bondsshow KLN Zuid-Holland, tevens NBS bondsshow, op 18, 19 en 20 januari 2018 in de hal van Groen-Direkt, Noorwegenlaan 37, 2391 PW Hazerswoude/ITC Boskoop. Sluiting inschrijvingen 2 januari 2018.


Klik hier voor het vraagprogramma als pdf-bestand (Acrobat Reader).

Klik hier voor het inschrijfformulier als pdf-bestand (Acrobat Reader).
Klik hier voor het inschrijfformulier als xlsx-bestand (Excel).

 • Met gratis parkeren en toegang!
 • Met gratis kopje koffie en cake bij de officiële opening.
 • Met verloting van een televisietoestel.

Uw kooinummers zijn uw loten, dus hoe meer kooinummers des te meer kans. De trekking vindt plaats op zaterdag 20 januari om 14.30 uur. Het televisietoestel wordt u aangeboden door Fam. Verwaal uit Schiedam.

Een papieren versie van het vraagprogramma en het inschrijfformulier kunt u aanvragen bij de tentoonstellingsecretaris: tentoonstellingsecretaris@koninklijke-avicultura.nl. Vergeet daarbij niet uw volledige adresgegevens te vermelden.


Niet zonder trots presenteren wij u het vraagprogramma van de 110e Avicultura in nauwe samenwerking met KLN Zuid-Holland. Terug van weggeweest en na een jarenlang samenwerkingsverband met KNV Ornithophilia. We bedanken de mensen van ‘O’ voor de samenwerking en gaan ons inzetten voor een grote nationale show in het westen van Nederland, waarmee we direct een goede spreiding kunnen bewerkstelligen.

Na diverse omzwervingen schoot KLN Zuid-Holland ons te hulp. Zij bleken bij Groen-Direkt een heel mooi onderkomen te hebben en waren ook nog bereid met de datum naar januari te schuiven. Daarmee bleek dit verreweg de beste optie te zijn!

We zijn ook erg blij met het vertrouwen van het NBS-bestuur om de NBS-bondsshow op onze gezamenlijke show onder te brengen. Het was toch best even penibel om een locatie voor de bondsshow te vinden, maar ook dat is nu prima voor elkaar.

Het belooft een prachtig evenement te worden met diverse stands, een sierduivenplein, een prima catering en uiteraard een topkeurmeesterskorps. Absoluut het vermelden waard is ook de Van Gink-expositie in het kader van ‘100 jaar Van Gink’. Deze unieke expositie zal worden verzorgd door leden van de KNV Avicultura zelf.

We hopen dan ook van harte dat u er bij zult zijn met uw dieren en wellicht met vrienden en kennissen, want de toegang is geheel gratis en ook de prijzen van de catering zijn alleszins redelijk. De hoofdsponsor Kasper Faunafood zorgt voor alle voeders en daarvoor zijn wij hen onze dank verschuldigd. Zoals te doen gebruikelijk bij KLN en Avicultura, zijn alle diergroepen van harte welkom en kunnen zij rekenen op de beste verzorging en op deskundig toezicht.

In de diergroepen sierduiven, hoenders, dwerghoenders en konijnen zijn de schitterende en felbegeerde Giesbersprijzen te winnen! Mevrouw M.E.W. Giesbers zal deze prijzen persoonlijk op de officiële opening uitreiken aan de (ongetwijfeld) gelukkige winnaars. Ook de prestigieuze Jan de Jong-prijs en diverse andere grote prijzen van ereprijsschenkers staan in ons rijk gevulde prijzenpakket vermeld.

En dan is er nog een gratis tv te winnen middels een loting. Uw kooinummers zijn uw lotnummers, dus hoe meer dieren u inzend, hoe groter de kans op een schitterende tv.

We gaan ons best doen om het Avicultura-gevoel terug te brengen en zullen, mits de ruimte het toelaat, het bomenlaantje weer in ere herstellen, met mooie volières; kortom, we willen u een sfeervol verblijf bieden op onze show.

Han Voerman, voorzitter KNV Avicultura